Constructie

Pentru a crea si publica gadgeturi in directorul iGoogle, si eventual in alte directoare de gadgeturi, va trebui sa aveti, in primul rand, un cont Google. Daca aveti acest cont, adaugati pe pagina iGoogle gadgetul Google Gadget Editor << click. Dupa aceasta mergeti la pagina iGoogle si veti gadgetul ca in poza.
Din editor aveti optiunea de a incarca un gadget ori de a crea unul direct in editor. Puteti, de asemenea, edita gadgeturile existente, schimba denumirea lor, sterge gadgeturi. Gadgeturi trebuie construite pe urmatorul schelet, ca sa zic asa:
Nu toate campurile sunt obligatorii, insa eu recomand sa le folositi pe toate deoarece aceste informatii apar pe pagina creatorului de gadgeturi, de exemplu aceasta pagina. In dreptul pozei autorului, care poate contine adresa sitului dvs, de exemplu apar toate informatiile din gadgeturile autorului: author_quote, author_link. Insa toate gadgeturile trebuie sa aiba, pentru a fi acceptate: titlul, descrierea, categoria, URL-ul titlului, email-ul autorului, dimensiunile (latime, inaltime) si pozele (thumbnail si screenshot).
Dupa ce gadgetul este gata – daca il puteti salva este gata (File – Save as) – il puteti publica in directorul iGoogle a.i. si altii sa-l gaseasca si sa-l instaleze pe pagina lor iGoogle sau pe paginile personale, bloguri s.a.m.d. (File – Publish – Publish to iGoogle Directory).
Asta e tot :)
Daca doriti publicarea gadgeturilor dvs si in acest director, va rugam sa lasati un comentariu pe pagina de contact.