WordPress

Exista 2 metode prin care se pot adauga gadgeturile pe paginile WordPress, dar inainte de a le enumera trebuie precizat ca daca va gazduiti singur scriptul si nu folositi wordpress.com, atunci puteti folosi a treia metoda; acesta consta in integrarea codului gadgetului in template-ul folosit, de obicei in sidebar.php. Daca stiti sa faceti asta probabil ca celelalte doua metode le stiti deja deoarece sunt mai simple.
  1. Cel mai simplu este crearea unui widget care contina codul gadgetului. Codul gadgetului il gasiti facand un click pe link-ul Blog de deasupra descrierii gadgetului, pe pagina acestuia gazduita de Google (Adauga pe: iGoogle | Blog| DEMO Gadget); pe aceasta pagina a gadgetului, de pe Google, setati inaltimea si latimea gadgetului precum si celelalte variabile si faceti un click pe butonul de dedesubtul acestuia, Get the Code. Codul trebuie inserat in widgetul cu numele Text din WordPress – trageti acest widget cu cursorul mouse-ului in meniul in care doriti sa apara, pentru a-l activa, si copiati codul de pe pagina gadgetului in acest gadget. Eventual alegeti si un titlu pentru acest widget-gadget nou.
  2. A doua metoda consta in copierea aceluiasi cod al gadgetului, de pe pagina lui Google, intr-un articol WordPress; creati un articol nou, copiati codul (urmati aceeasi pasi de mai sus) si publicati articolul.