Blogger

Since iGoogle ceased to exist, this is the new tutorial teaching you how to use the new gadgets with Blogger:

  • Copy the gadget script code from the input field (on their page, usually under Gadget code), create a new HTML/JavaScript gadget from within your Blogger > Layout (Add a Gadget), paste the code from our site (copied above) into the newly created gadget body and give it a descriptive title (optional). Save it and check your blog to see how it looks. If the gadget is to big for the right/left menus you can create a new page or article for it.

Exista trei posibilitati de a integra un gadget intr-un blog Blogger (Blogspot). Sunt simple si aproape similare:
  1. In Tabloul de bord al blogului respectiv, mergeti la Design si faceti un click pe orice link Adaugati un obiect gadget, acolo unde doriti sa apara gadgetul. O fereastra popup se va deschide; faceti un click pe link-ul Adaugati propriile din meniul din stanga-jos a acestei ferestre. Se va incarca un formular cu un singur camp si un buton albastru dedesubt Adaugati printr-o adresa URL; copiati adresa gadgetului aici si click pe buton. Atentie, adresa gadgetului este adresa fisierului xml, de exemplu http://gadget-blog.ro/catalog/daily-girls.xml sau http://hosting.gmodules.com/ig/gadgets/file/101989873351502654692/Celebrity-gossip.xml , daca gadgetul este gazduit de Google. Dupa ce faceti click pe buton veti putea alege inaltimea gadgetului si il puteti, deasemenea, previzualiza – in final click pe butonul Salvati si gadgetul va aparea pe blogul dvs, in meniul in care l-ati inserat.
  2. Parcurgeti aceiasi pasi pana la fereastra popup, inclusiv; i naceasta fereastra alegeti, dintre gadgeturi ce se vor incarca automat, pe cel ce se numesteHTML/JavaScript. In pagina urmatoare din fereastra popup puteti alege titlul si dedesubt va trebui sa integrati codul gadgetului de pe situl Google – pagina cu codul este accesibila facand un click pe link-ul Blog de deasupra articolului gadgetului pe care doriti sa-l integrati: Adauga pe iGoogle | Blog | DEMO Gadget. Asadar, in prealabil, vizitati pagina respectiva pentru a lua codul; pe aceasta pagina puteti seta inaltimea, latimea gadgetului, precum si alte variabile; dupa ce le setati faceti un click pe butonul Get the Code de dedesubtul gadgetului. Exemplu pagina: http://www.gmodules.com/ig/creator?url=http://hosting.gmodules.com/ig/gadgets/file/101989873351502654692/Celebrity-gossip.xml
  3. A treia posibilitate contra in simpla publicare a codului gadgetului in textul articolelor pe care le scrieti pe blog. Copiati codul gadgetului parcurgand aceeasi pasi de la punctul 2 (click pe link-ul Blog etc), luati codul de pe pagina Google a gadgetului si copiati-l intr-un articol de pe blogul dvs Blogger.